BLOGKERESŐ

2017. június 16., péntek

Mit érdemes tőlük venni: Alverde

Bár az utóbbi években ugrásszerűen megnőtt a natúrkozmetikumok piaca, az egyik legkönnyebben elérhető natúrkozmetikai még mindig az Alverde - nem csak a kedvező ára, hanem a könnyű beszerezhetőség is mellette szól. Persze az igazán jó termékek kifogásához az ő termékkínálatukból is kell azért válogatni, ezért ezúttal a márka legjobb fogásait szedtem össze Nektek!

UPDATE: 2017 júniusában frissült utoljára a posztban szereplő termékek listája


Az Alverde a DM saját olcsó, natúrkozmetikum vonala. A termékkínálat smink, bőrápoló, testápoló, hajápoló és babaápoló termékekből áll. Az Alverde termékeket nem tesztelik állatokon, nem tartalmaznak szintetikus tartósítószereket, szintetikus illatanyagokat, színezékeket és főként növényi eredetű összetevőkből állnak. 

Testápolás


A Krémmániások többsége ha másról nem is, a márka testvajairól biztosan hallott már, esetleg már próbálta is őket, ezek ugyanis a Krémmánia legnépszerűbb testápolási termékei közé tartoznak. A Makadámdiós és Karitévajas Testkrém szinte már a kezdetek óta a KM TOP testápolója - eddig 956-an véleményeztétek többségben elismerő szavakkal, aminek a 4,43-as pontszámát is köszönheti. Az Alverde úgy tűnik érzi az erősségét testvajak terén, mert sorra adja ki különféle illatvariációkban az olívaolaj, szójababolaj, shea-, és kakaóvaj alapú vajait, és az utóbbi években a polcokra került (javában limitált) termékek is szintén hamar a kedvenceitekké váltak. A vélemények alapján leginkább azért kedvelitek őket, mert finom visszafogott illatúak, és annak ellenére, hogy gazdagon hidratálnak, nem hagynak maguk után zsíros érzetet. Egy  komoly kivetnivaló azért sajnos akad velük kapcsolatban: az INCI 4. helyén a szárító, irritáló hatású denaturalt alkohol trónol, ami egyébként nagy valószínűséggel a tartósítószerek kiváltása végett kerül a termékbe.

Az Alverde testápolási vonalának másik erősségei az olajos formulájú bőrápolók. Igen kedvelt például a Relax Bőrápoló Olaj, a Testápoló Olaj és a Cellulitisz Elleni Testolaj, mivel puhává és selymessé teszik a bőrt, és egyébként tényleg szuper kis növényi olajakat tartalmaznak (pl. sárgabarackmag-, csipkebogyó- és szőlőmagolajat)

Érdemes lehet még a tusfürdők közt is szemezgetni, mert lassan fogynak és az illatuk is finom, és elvétve akad néhány verzió, amelyik nem tartalmaz még alkoholt sem. A hozzájuk írt vélemények is érdekesek lehetnek, mivel nem egyformán habzanak, van ami kicsit jobban habosodik. A 4,23-ra értékelt Grapefruit és Babusz tusfürdő például egy jobban habzó verzió. A szappanok közül a kellemes, frissítő illatú Növényi Szappan Verbénával és Citrom Illattal állítólag szuper ár-érték aránnyal bír, szóval kiváló olcsó natúr szappan alternatíva.

A Krémmánniás véleményekből kitűnik, hogy rengetegen kerestek olyan dezodort, ami alumíniummentes, ezért sokan köttök ki az Alverde deoknál, amik között a legtöbb értékelést eddig a 3,48 csillagos Lime és Zsálya Deo Spray kapta, melynek az illata könnyed, finom, és viszonylag jól megakadályozza a kellemetlen szagok kialakulását. Ha nem lennétek a hatásával annyira megelégedve, egy kis szódabikarbónával fel lehet turbózni.

Az Alverde nagyon népszerű nálunk kéz- és lábápolás téren, így talán nem olyan meglepő, hogy mindkét állandó kézkréme, vagyis a Körömvirágos Kézkrém és a Gránátalmás Intenzív Kézkrém is tartósan 4 csillag körül teljesít. De nem áll meg a márka a kézkrémeknél, van ugyanis 4,91 csillagos Kézápoló Olaja, sőt, 4,59 csillagos Sárgabarackos Körömápoló Kréme, amik csodákat tudnak tenni a kiszáradt körömágybőrrel és az igénybevett kézzel. A lábápolók ha lehet még egy fokkal jobbak, mert közöttük minden termék értékelése 5 csillag körül mozog - a  Lábápoló Vaj Bio Lime és Bio Echinacea Kivonattal például 4,73 csillagon áll épp.


Arc- és ajakápolás


A kategóriagyőztes itt egyértelműen a márka egyik ajakápolója, mégpedig a 4,37 csillagos Körömvirágos Ajakbalzsam, ami jelenleg a Krémmánia 4. legnépszerűbb ajakápolója. A szintén natúr Alterra ajakápolóját szoktátok vele szembe állítani, de teljesen egyénfüggő, hogy kinek melyik jön be jobban. Ez egy kicsit zsírosabb az Alterrásnál és körömvirág illata van.

A konkrét arcápolási vonalat viszont kicsit sikerült elrontania a márkának a sok denaturált alkohollal és illatanyaggal, ami így érzékeny bőrűeknek nagyjából ki is esik, és őszintén szólva a többségükre nem is nagyon érkeznek túl lelkes vélemények, de akadnak  persze kivételek.

A hidratálókrémek közül pillanatnyilag a legnépszerűbb hidratálókrém zsíros bőrre a Beauty&Fruity Mattító Nappali Arckrémérzékeny, irritált bőrre az alkoholmentes 4,52 csillagos Med Gyógyvizes Arckrémszáraz bőrre pedig a 4,09 csillagos Nappali Arckrém Vadrózsa Kivonattal.

A márka egyes arcolajait és szérumait is elégé szeretitek, 4,28-as értékelésnél járó Vadrózsás Arcápoló Olajról és a a 4,85 csillagos Vital+ Arcápoló Olaj például azt írjátok, hogy nagyon szépen kisimítja és táplálja a bőrt,  a 4,24 csillagos Zell Aktiv Szérum Kék Hibiszkusszal pedig (amiről itt írtunk összetevő szerinti elemzést) feltűnően puhává, simává, és hidratálttá teszi a bőrt és az érdekes, cukorkás illata miatt is sokan szeretitek.

Az Alverde szemkörnyékápolók terén is viszonylag népszerű, a többségnek 4 és 5 csillag között mozog KM-en az értékelése. Ha könnyedebb ápolóra vágytok, a Q10 Szemkörnyékápoló Szérum Gojibogyó Kivonattalba érdemes befektetnetek, krémesebb, intenzívebb hidratálást pedig például a Szemránckrém Szemvidítófű- és Körömvirág-kivonattal nyújt.


Hajápolás


Az Alverde hajápolási vonala elég népszerű, főleg azért, mert nincs benne a mostanság üldözött összetevő, a szilikon. (Van viszont bennük az immáron már többedjére is felbukkanó alkohol.)

A samponok között elég soknak 4 pont fölötti az értékelése, de ezek között is a legnépszerűbb a Repair Sampon Avokádóval és Sheavajjal, ami fényessé, egészségessé teszi a tincseket, illetve a Men Sampon Vitalizáló és Hajerősítő Hatású Sörrel, amit férfikozmetikum léte ellenére meglepően sok hölgy olvasó használ és szeret.

A hajápolók között a legnépszerűbb egyúttal összesített KM kedvenc is: az Avokádós-Sheavajas Hajvaj - amit sokan nem csak hajpakolásnak használtok, hanem balzsam helyett is - 300 véleménynél jár, ezzel ez a KM 11. legnépszerűbb hajpakolása. A legjobb balzsam pedig jelenleg 4,17 ponttal a friss, citrusos illatú Balzsam Citrom és Sárgabarack Kivonattal, ami puhává, fényessé teszi a hajat.


Sminkek


Engem vegyes érzelmek fűznek az Alverde sminktermékekhez, mert ért már negatív és pozitív tapasztalat is velük kapcsolatban. Ami először eszembe jut róluk, az a jellegzetes "Alverdés sminkszag", de ezt nem csak én savallom, sokan panaszkodtatok már rá, szóval mielőtt vesztek valamit, érdemes beleszagolni, hátha ti sem rajongtok majd érte.

A TOP termék a KM 2. legnépszerűbb pirosítója, a Puderrouge Arcpirosító eddig 295 értékelést kapott és 4,52 pontot ért el. Az árnyalatok egytől egyig nagyon természetesek, könnyen eldolgozhatóak, és tartósak.

Aki natúr alapozót keres, annak jó hír, hogy az Alverde kínálatában akad 1-2 egész jó minőségű is, például a 4,21 pontos Kompakt Alapozó, ami szépen fed és kevés kell belőle. A korrektorokra is sok elismerő vélemény érkezik - a Fedő Stift pattanásokra, a Camouflage pedig szem alá és foltokra vált be sokatoknak.

A kedvenc szemre való terméketek a Szemöldökformázó Zselé 225 véleménynél jár, és 4,6 pontja van. Széppé, természetes színűvé, dússá lehet formázni vele a szemöldököt. A 5-re álló Égetett Szemhéjpúder szép színekben kapható, használható szárazon és nedvesen is, viszont mindenképp érdemes alá szemhéjalapozót használni!

A kedvenc ajaksmink az Alverde Rúzs 4,19 csillaggal, ami egy krémes, kellemesen pigmentált rúzs, illetve a kissé puhább, krémesebb állagú Color&Care Rúzsok is nagyon kedveltek. 


Ti használtok Alverde termékeket? Ha igen, miket és miért? :)

32 megjegyzés:

  1. Én annyi mindent szeretnék használni tőlük, de nagyon keveset tudok. A testvajat én is imádom, de pl. az arcom és a fejbőröm nagyon érzékeny, egyáltalán nem tudok semmi olyat kenni, amiben alc. denat. van, így az összes arcápolójuk és samponjuk kiesett a pixisből. :( Sminkből eddig csak a kompakt alapozót próbáltam, de az sem jött be sajnos. Kár, hogy szinte mindenükben denaturált szesz van, ha nem lenne, bármit megvennék tőlük, így meg nem tudom használni őket.

    VálaszTörlés
  2. Nekem mandarinos és diós testvajam is van, szempillaspirálom, szemhéjpúderem, samponon-balzsamom, arctisztítóm. Imádom mindet! Most készülök minden sminktermékemet Alverde-sra átcserélni :)

    VálaszTörlés
  3. Nincs sok sminktermékem tőlük, de a pirosító (07 flamingo) illatát én kifejezetten imádom, szerintem tavaszillata/tulipánillata van, szoktam csak úgy szagolgatni is. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örömmel olvasom, hogy nem csak én szoktam csak úgy szaglászni a fincsibb illatú sminkjeimet :)

      Törlés
  4. Nekem a színezett nappali krémük a nagy kedvencem.

    VálaszTörlés
  5. Nagyjából egyetértek a leírtakkal!:)

    Kicsit eltérve a tárgytól, nem lesz esetleg a Krémmánián olyan, hogy össze tudom kapcsolni a keresést? pl. arclemosók vízhiányos bőrre, hidratálók kombinált bőrre, stb. Ami engem illet, hasznát tudnám venni.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez már most is működik, csak rajtam kívül azt hiszem senki sem tudja... :) A lényeg, hogy a kategóriára, a bőrproblémára és a bőrtípusra is pont azzal a szóval keress, amit használ a krémmánia. Szóval pl keress arra, hogy lemosó (nem arclemosó) és vízhiány és működni fog. :) Itt a találati lista: http://kremmania.hu/kremek/kereses?query=lemos%C3%B3+v%C3%ADzhi%C3%A1ny

      Törlés
    2. Ugh, tényleg! Logikus, nem is értem, miért nem így próbáltam!:D:D Köszi!

      Törlés
  6. Szerintem a korrektorai között is vannak jók: az ecsetes korrektor szépen eltünteti a karikákat, illetve a camouflage ami bőrhibákra és karikra egyaránt bevált

    VálaszTörlés
  7. nekem nagyon tetszik még a Thalasso feeling tusfürdő, a kókusz-lótuszvirág peeling-tusfürdő, valamint a mandulavirág-hárs habfürdő - ez utóbbi limitált téli kiadás

    VálaszTörlés
  8. Alverde samponjat hasznalom egy eve lassan. Egyertelmuen latszodik a halyamon, hogy mikor kezdtem el azt hasznalni. Egy eroteljes atmenet van a roncsolt es az egeszsegesen fenylo kozt. Festetem a hajam, raadasul vorosre, de ugy vagyok vele, hogy a festest bizony ki kell neki birnia, a samponombol viszont nem engedek. Tenyleg megeri, hosszutavon meginkabb. Smink cuccokbol egyebb biokozmetikumokat hasznalok, meg arckremekbol is, par kivetelevel.

    Szemhejalapozo: zsiros borom van, ha nem figyelek arra, mit eszem (sokmindenre allergias vagyok), de siman delutanig igy birja a sminkem. Estig ha ugye odafigyeltem a kajamra. Tenyleg hasznal, anelkul par oran belul minden tavozott eddig a szememrol.

    Szempillaspiral, szetvalaszto barna szinben: nem pereg le, termeszetes hatas, hetkoznapra tokeletes.

    Szajfeny: elvileg a "felpumpalo verzio", hatha hat alapon. Tul latvanyos hatast nem tapasztaltam, de azert kenegetem, mert szeretem. Foleg, mert erzem, hogy rajtam van, nem nyalogatom le onkentelenul.

    VálaszTörlés
  9. Az arcápolóik sajnos egyáltalán nem váltak be, szárították a bőrömet, ki is pirosodott, a hidratálók pedig nagyon sűrűek. A testvajakat és a szétválasztó spirált viszont imádom, és most kezdtem el használni a sensitive dry deót, remélem, beválik.

    VálaszTörlés
  10. Nekem a szempillaspirál jött be legjobban az Alverdétől, lassan egy éve megvan és még mindig tökéletes, nem csomós, intenzív fekete, nagyon szép hosszú lesz tőle a szempillám, és ami nagyon fontos, ha esetleg megdörzsölöm a szemem, sem okoz irritációt. :)

    VálaszTörlés
  11. Nekem az Alverde testvajai a kedvencem! Nagyon szeretem a márkát, de nem minden termék jött be, vagy érte meg az árát.. Viszont a cikk ismét szuper! :)

    VálaszTörlés
  12. Nekem a szempillaspiralok kozul a False Lashes jott be :)

    VálaszTörlés
  13. Nagyon jó ez a bejegyzés! Köszönjük :)

    VálaszTörlés
  14. Élvezettel olvastam ezt a bejegyzést, mert bár a testvajakon és egy ajakápolón kívül mást nem használok tőlük, mégis nagyon szimpatikus nekem ez a márka! Ebben oroszlánrésze van a termékek küllemének, a bizalomgerjesztő, rusztikus bájú csomagolásnak!
    Ez a kis csepegtetős szérum is mennyire halálosan cukin néz már ki, neem? :D
    Tegnap pedig éppen a vadiúj sminkkollekció termékeit rakodták kifelé állványra, mikor arra jártam!
    Meseszépek! Álomszépek! Fehér alapon körömmintaszerű rózsácskákkal, eszméletlen esztétikus holmik voltak.
    Az új kézvajat szeretném feltölteni, de nincs róla értelmes kép a neten :(
    Két olyan rúzs szerepel a kollekcióban, ami abszolút hiánypótló, dinnyepiros selymes árnyalat, és egy áfonyásizés szín és isteni pasztell-csillámos szemhéjpúderkék.....highlighter...be vagyok sózva rendesen, na! :D
    A kollekciónak én azt a nevet adtam volna, hogy TAVASZTÜNDÉR.
    Úgy vélem, ez a márka eddigi legjobb kollekciója, ami a sminkszíneket illeti....legalábbis számomra. Úgy sajnáltam, hogy nem lehettél ott Wishes, hogy lásd ezeket és mászkálj a teszterekben :)
    Így az eladó csaj volt az, akivel közösen izgultunk rá az új termékekre, sosem felejtem el az a csillogó szempárt, egymás kezébe adogattuk a cuccokat és hangosan örültünk! A kézvaj jött velem haza.
    Félek, ha holna visszamegyek, egy darab sem lesz már ezekből a csodákból :(

    VálaszTörlés
  15. Bandita,ha ettől be vagy sózva,várd ki a következő trendedition-t...
    Artdeco-jellegú(de Alverde zöld színű)tükrös-mágneses kompaktok,beleillő szemfestékkel,pirosítóval rúzsokkal,szépséges árnyalatokban..

    VálaszTörlés
  16. Szemöldök zselét szeretném már nagyon régóta megvenni, de akárhol néztem vagy nem volt egyáltalán vagy csak a legsötétebb szín, ami nekem túl sötét lenne. Egyébként általában akármelyik DM-ben járok, mindig teljesen ki van fosztva az Alverde pult, és ahova rendszeresen járok nem is vettem észre, hogy töltenék... Nem tudjátok ez miért van? Máshol is ez a helyzet? Az új terndkiadások mindig megvannak, de az állandó vonal nagyon üres...

    VálaszTörlés
  17. Az új rózsikás kollekció nekem is belopta magát a szívembe. Nagy lelkierő kellett hozzá, hogy ne dobáljam be a felét a kosaramba. De csak egy Valentine Rose nevű világos rózsaszín szemhéjpúdert és egy Vintage Rose barna szemcerkát engedélyeztem magamnak. Nem akarok róluk sokat áradozni, mert ennek nem itt a helye, de nagyon szépek, közepesen tartósak ésatöbbi. Remélem, meg tudom állni a legközelebbi DM túrán, hogy ne vegyek még valami(ke)t. :D
    A cikkből a testvaj, a tusi és szemkrém már régóta állandó társam, sajnos a kedvenc rúzsom a Plum Berry eltűnt a kínálatból....

    VálaszTörlés
  18. Arcápolás terén hanyagolom mostanában az Alverdét,ennek fő oka,hogy sajna a legtöbben szerepel a denat alc. Van viszont néhány sminktermékük,amit nagyon szeretek. Az első számú,most úgy gondolom,hogy örök kedvencem a Smoothing Lipstick,gyönyörű és hordható színekben,ráadásul meglepően jól ápol. Az illata is isteni.
    Már nem kapható a Transparent púder,a másik kedvencem. Láthatatlan és tartóssá teszi a sminkemet. Sajna szintén nem kapható már(ha jól tudom) a mono szemfestékük a 10-es Magic Brown színben,szerencsére vettem belőle utánpótlást,mert igaz nagy adag,de az alján járok már. Az ásványi szemfesték pedig az alkalmibb cuccom,gyönyörű,matt barna (03 Dark Mocca), alappal nagyon tartós rajtam. Valahogy mindig van közöttük,egy-két kimagasló cucc és árban is kedvező! Az új sminkkollekciót is várom már.:-)

    VálaszTörlés
  19. Igazából pont az Alverde kapcsán gondolkoztam el először, hogy vajon mennyire számít, hogy mennyire válik be másoknak egy termék, sőt, akár nekünk. Anno én is használtam a denat. alkoholos makadámdiós és mandarinos testvajat is, és úgy éreztem, hogy milyen jól hidratál. Aztán olvastam a denat. alkohol káros és illatanyagok káros hatásairól, és kímélő mindenmentes babakrémem van hidratálónak, ég és föld. Most nem is kell mindennap bekennem a lábamat. Szóval az Alverde hidratál, csak másnapra ismét száraz volt a bőröm. Az illatanyagokkal is az a gond, hogy az ember nem is feltétlenül veszi észre, hogy a bőrben mit tesz, mert nem mindig látható a bőr felszínén az irritáció. Ezért én már soha nem javaslok Alverdés cuccokat a csajoknak. Egy rezisztens bőr persze kibírja, más kérdés, hogy kell-e neki.

    A sminkvonalon egyetlen tutira újravevős kedvencem van, a szemöldökzselé! Az csodacucc, mert az egyik oldalon mindig lefelé lóg a szemöldököm, amitől totál asszimetrikus lesz az arcom, ez szuper megoldás rá, és olcsó. :D Végül a színezetlen azért jobban bevált, mint a világosbarna, persze előbb ceruza vagy por kell az igazításhoz.
    Egy black&red rúzsom van még, amit nagyon szeretek, nem szárít, kényelmes, de nem tartós. A cikkedet jól összeszedted, mert én óriási kritizáló-művész vagyok, de még így is azt érzem most megint, hogy be kell végre szereznem egy ilyen pirosítót, meg ki kell próbálnom a többi Alverde rúzst is. :D
    Esetleg még ezt bele lehet tenni, bár vegyesek a vélemények, összességében 4 csillag: http://kremmania.hu/kremek/alverde-loser-puder-transparent Olcsó és jó alternatíva fixáló púderre. (Én találtam közben jobb természetes, szép INCI-jű púdert, na de 3x ennyiért, szóval árték arányban még mindig nagyon korrektnek érzem.)

    VálaszTörlés
  20. Fú, ne is mondd, nagyon kíváncsi vagyok! :D

    VálaszTörlés
  21. Leginkább sminktermékeim vannak az Alverdétől, a pirosítójukat nagyon szeretem, 3 árnyalatom is van belőle (kedvencem az Apricot), van négyes szemfestékem barnás árnyalatokkal, több mono szemfestékem, szájfényem, rúzsom (általában ezek a limitált kollekció darabjai, amiket a következő limitált kollekció megjelenésével mindig féláron vesztegetnek, hát ilyenkor nem fogom vissza magamat, és ami tetszik az jön velem haza). Az új Vintage Rose kollekciót még csak képeken láttam, de este megyek DM-be, hátha kint lesznek már itt is. Tervezem a most kifutó limitált kollekcióból a mini kabuki beszerzését, gondolom ezt is hamarosan féláron adják majd, ahogy kikerül a VR kollekció az üzletekbe.
    Arcápolás terén hanyagolom a márkát az alkohol miatt, de a testvajaikat nagyon szeretem, legjobban az új bogyósgyümölcsös jött be eddig, nem csak illatra, hanem egyébként is. És van egy amarántos hajbalzsam, aminek nemrégiben megszüntették a gyártását, hát az valami csoda, 2 flakonnal sikerült még vennem belőle, remélem majd valahol sikerül még lecsapnom 1-1 flakonra. A kakaóvajas-hibiszkuszos testápoló nekem is nagyon bejött, kézre használom mert csak miniben lehet kapni, de remélem majd lesz nagyban is. A tusfürdők közül is került már ki több kedvencem, pl. frangipani, bergamott-menta, vanília-mandarin.

    VálaszTörlés
  22. Szia Svivko!


    Kb. olyan színű a hajam, mint a te eredetid. Szeretnék én is olyan szép vöröseset, amiről képet is tettél fel. Hogy is keverted ki pontosan? Nem használtál forró vizet? Volt benne víz, vagy csak citromlé? Légyszi, írd már le nekem a pontos receptet és mit hogy csináltál a péppel! Nagyon hálás lennék, ugyanis most készülök venni tiszta hennát. Khadi vörössel volt befestve 2 hónapja, de kb. semmit nem változott a hajszínem, most szeretnék eredményesebb lenni és vörös :D vagy legalább vöröses.

    VálaszTörlés
  23. http://blog.kremmania.hu/2012/01/mit-erdemes-toluk-venni-avon.html


    Ez a cikk megszunt? Kar erte.

    VálaszTörlés
  24. http://blog.kremmania.hu/2012/04/mit-erdemes-toluk-venni-balea.html



    Ez detto.

    VálaszTörlés
  25. Dehogy, csak épp újraírás alatt van :) Holnap újból kikerül, frissített termékinfokkal!

    VálaszTörlés
  26. Ő is újra lett írva, az új verziót itt találod: http://blog.kremmania.hu/2014/08/mit-erdemes-toluk-venni-balea.html

    VálaszTörlés
  27. Én nagyon szívesen látnék ilyen cikket Alterrás, Miss Sportys meg Garnieres verzióban. :)

    VálaszTörlés
  28. Jövő hétre épp Yves Rochereset terveztem, de majd igyekszem végigmenni az összes nagy márkán! :)

    VálaszTörlés