BLOGKERESŐ

2021. november 26., péntek

Legendás kozmetikumok: The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution

A The Ordinary termékeket gondolom a törzs-KM-eseknek nem nagyon kell bemutatnom - ez az a márka, ami magas hatóanyagtartalmú termékeket kínál már-már nevetséges áron. A márka egyik legnagyobb sztárja a 30% AHA-t tartalmazó különleges bíborszínű 10 perces hámlasztó kezelése, ezt néztem most meg Nektek közelebbről. 🩸



Az ígéret

The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution (2690 Ft / 30 ml) egy 10 perces hámlasztó kezelés 30% AHA-val, 2% BHA-val, hialuronsavval, B5-vitaminnal, fekete répa és Tasmanian Pepperberry kivonattal. Egyszerre segít abban, hogy egységesebbé, üdébbé és fiatalosabbá tudd tenni a bőrödet, és abban, hogy az eltömődött pórusok miatti problémákat, mint például a mitesszereket, tág pórusokat és pattanásokat kezeld. Segít a bőröd természetes fényének helyreállításában is, az apróbb ráncok kisimulásában, és abban, hogy a foltok hamarabb elhalványodjanak.
Hozzávetőleges pH: 3.6

 

Hogyan működik?

A termékről elöljáróban el kell, hogy mondjam, hogy csakis hámlasztásban jártas személyeknek ajánlott, nem érzékeny bőrre, mivel extra magas mennyiségű hatóanyagokat tartalmaz - nem kevesebb, mint a 30%-nyi AHA és a 2%-nyi BHA került bele.

Kulcsösszetevők:
  • Az INCI 1. helyén csücsülő AHA-fajta, vagyis a Glycolic Acid a bőr legfelső rétegére van hámlasztó hatással, ezáltal simítja a bőrt, felgyorsítja a sejtek életciklusát, illetve 10% feletti koncentrációban nemcsak hámlaszt, hanem a kollagéntermelést is serkenti, amire egyébként nem túl sok összetevő képes, valamint gyorsítja a pigmentfoltok elhalványodását. A glikolsavon túl 3 féle AHA savat tartalmaz még a termék - tejsavat, borkősavat és citromsavat. A BHA, azaz a Salicylic Acid az AHA-kkal szemben nem vízben oldódik, hanem olajban, így be tud jutni a pórusokba is és ott segít az elhalt hámsejteket hámlasztani, és ezzel a pórusokat tisztán tartani. A mitesszeres, zsírosabb típusú, tág pórusú, pattanásos bőrre klasszikus, az egyik legjobbnak tartott hatóanyag.
A kulcsösszetevőn túl, amit még érdemes megemlíteni:
  • Említésre méltó összetevő még a tasmán hegyi bors kivonat is, ami a hámlasztó összetevők mellett lehetséges irritáció kockázatát hivatott csökkenteni, mivel az egyik hatóanyaga révén azonnal képes enyhíteni viszketést és az égő érzést, valamint csökkenti a bőrvörösség megjelenését. Egyébként ennek az összetevőnek köszönheti a termék a jellegzetes bíboros színét is. :) 


Mit mondtok róla Ti?

A hámlasztót eddig 407-en véleményeztétek, és ezek a fő tapasztalataitok:

Pozitív:
  • babapopsi simaságúra és egészségesen fénylőre polírozza a bőrt
  • szép egységes bőrképet eredményez
  • segít összehúzni a tág pórusokat
  • leviszi a gyulladást
  • segít a pattanások és mitesszerek kezelésében
Negatív:
  • felkenés után sokatoknál csíp, főleg az érzékenyebb bőr esetén

Összességében: Mivel a magas AHA hámlasztók úgy általában csipkednek, hát még egy 30%-os, ezért arra számítani lehet, hogy az első pár percben elég kellemetlenül csípni fog. Sokat lehet segíteni ezen a kezdeti irritált érzésen, ha teljesen(!) száraz bőrre kenjük, ugyanis a Glycolic Acid vízben oldódó összetevő, és ha vizet kap, hajlamos a csipkedésre még kisebb koncentrációban is. A kezelés után a száraz bőr azonnal nagy mennyiségű és intenzív hidratáló hatású termékeket kíván, ezért lemosás után azonnal kezdjétek el bombázni a bőrötöket nyugtató, vízmegkötő és bőrregeneráló összetevőkkel. Illetve a fényvédelemről sem szabad megfeledkezni, hiszen az AHA fényérzékenyít! Normál, hámlasztáshoz szokott bőrre ajándék ennyi pénzért, viszont érzékeny bőrön nagyon csínján bánjatok vele, vagy legalábbis próbáljátok meg az arc kevésbé érzékeny területein bevetni. 


Ti próbáltátok már ezt a hámlasztót? Mik vele a tapasztalataitok?

2 megjegyzés:

  1. Épp úton van hozzám ez a hámlasztó. Gyengébb, akár naponta használható savakat évek óta használok és egy ilyen erősebbet is ki akartam próbálni. A Revox 20% Glycolic acid-ot vettem meg kipróbálni, mivel egyszerű beszerezni és olcsó,heti egyszer használom a leírás szerint, és nekem bevált. Ezért most megrendeltem ezt, picit összetettebb mint a revox, és vannak más bevált TO termékeim, szóval bízom benne hogy ez is jó lesz :)

    VálaszTörlés
  2. Két üvegcsével is elhasználtam, de szerintem én vagyok az egyetlen, akinek nem vált be. Nekem nagyon erős volt, de tény, hogy érzékeny a bőröm + olajos, de vízhiányos. Sajnos a masszív hidratálja ellenére is foszlott a bőröm, mint a peremén és a pórusokat sem tisztította/ halványította. És igen, naaagyon csíp. De muszáj volt kipróbálnom és természetesen nem vagyunk egyformák:)

    VálaszTörlés