BLOGKERESŐ

2015. április 18., szombat

A Krémmánia legjobb illatanyag- és alkoholmentes fényvédői arcra

Most hogy végre itt van a tavasz, és kiraggyantott a nap, előtérbe kerültek a fényvédők, főleg azoknál akik nem fényvédőztek télen. Természetesen mozgolódnak már a cégek is, én is megkaptam a szokásos kis fényvédőújdonságokat, viszont szinte az összes esetben szomorúan kellett konstatálnom, hogy bár a formulák évről évre fejlődnek, az egészet legtöbbször elrontja, hogy csúrig vannak nyomva alkohollal és illatanyaggal, melyek hosszú távon károsíthatják, öregíthetik, sőt, fényérzékenyíthetik is a bőrt...

Hogy nektek már ne kelljen ezen bosszankodnotok, ezért arra gondoltam, hogy most összeszedem Nektek azokat a remek fényvédőket, melyekből kihagyták ezt a két elemet, és más szempontból is szuperek!

A legjobb fizikai fényvédők



Egy kis ismétlés: fizikai fényvédők azok, melyek nem szívódnak be a bőrbe, hanem annak felületén tapadnak meg, és onnan verik vissza a káros sugarak zömét. Mikor érdemes fizikai fényvédőt választanotok? Ha nagyon érzékeny, esetleg napérzékeny a bőrötök, rosaceával küzdötök, illetve ha extra elővigyázatosak akartok lenni, mert mondjuk a babátoknak kerestek biztonságos napvédőt. 

Ha fizikai fényvédő mellett döntenétek, akkor a fényvédőtökben a titanium dioxide és a zinc oxide összetevőket kell keresni, ezek ugyanis az egyedüli fizikai fényvédő összetevők. Előnyük, hogy mindkettő stabil, széles spektrumú (a bőr leégését okozó UVA és a bőröregedésért valamint a bőrrákért felelős UVB sugárzás elleni) védelmet ad, akár önmagában is, de legbiztosabb persze, ha olyan készítményt választotok, amelyben mindkét fajta megtalálható.

Sajnos eleve szűkös a tisztán fizikai fényvédőt tartalmazó termékek kínálata, plusz mivel a legtöbbször alkohollal könnyítik ezeket az amúgy sűrű, nehezen kenhető formulákat, ezért még ritkább hollónak számít köztük az alkoholmentes formulájú. Szerencsére azért akad néhány!

A Bioderma újdonsága, a Photoderm Mineral SPF50+ Spray mindkét féle fizikai tartalmazza, ezen túl van benne kétféle E-vitamin is, ami azért szuper, mert az antioxidánsok növelik a fényvédelem hatékonyságát. A rá érkezett vélemény szerint hagy maga után egy minimális olajos, fehéres réteget, de ez egy fél órán belül eltűnik.

Az iHerbes rendeléssel hozzáférhető Kiss My Face márka Sunscreen with Hydresia Broad Spectrum SPF40-ja is remek alternatíva lehet. A kétféle fizikai védő és az E-vitamin mellett az egyik kedvenc antioxidánsomat, vagyis a C-vitamint is tartalmazza, de van még benne gyulladáscsökkentő hatással bíró zöldtea- és uborkakivonat is. 

A Clinique Even Better Dark Spot Defense SPF45 egy olajmentes, színtelen és enyhén színezett változatban kapható, a vélemények többsége alapján pillanatok alatt és nyomtalanul beszívódó fényvédő, ami kompatibilis akár sminkkel is. Az antioxidánsokat egy kissé hiányolom belőle, de annyira ritka a kellemes, könnyed viseletet biztosító fizikai fényvédő, hogy azt hiszem, ezt a hiányosságot elnézhetjük neki...

Az Uriage fényvédők között több alkohol- és illatmentes darab is van, ezek közül kizárólag fizikai szűrőt tartalmazó az Uriage Bariésun Mineral Krém SPF50+, amibe került jó pár hidratáló összetevő, valamint E- és C-vitamin is, viszont a zsíros bőrűeknek nem igazán vált be, és ennél a fehér réteg is kissé zavaróbban maradt meg, az összetevői viszont tényleg rendben vannak.

Nem hagyhatom ki a felsorolásból a KM egyik legnépszerűbb és egyben kedvenc arcra való fényvédőmet sem, a Paula's Choice Resist Super-Light Daily Wrinkle Defense SPF30-t, ami egyébként már 75 véleménynél jár! :) Cink oxid tartalma mellett tele van erős antioxidánsokkal, gyulladáscsökkentőkkel, és enyhe, természetes színe miatt nem hagy fehér réteget a bőrön, sőt, gyönyörűen kiegyenlíti a bőr tónusát. Mivel matt finist ad, zsíros bőrűeknek remek választás!


A legjobb kémiai fényvédők


A kémiai fényvédők a fizikaiakkal szemben beszívódnak a bőrbe és nem visszaverik, hanem elnyelik az UV sugarakat. Kémiai szűrőkből sokféle van: stabilabb és kevésbé stabil, UVB vagy épp UVA ellen védő, ezért a legtöbb kémiai fényvédőben a széles spektrumú védelem biztosítását úgy érik el, hogy többféle kémiai szűrőt kombinálnak egymással vagy pedig valamelyik fizikai fényvédő összetevővel. 

A kémiai fényvédők gyakorlati előnye a fizikaikkal szemben, hogy sokkal kényelmesebb viseletet biztosítanak, mivel könnyeben kenhetőek és nem hagynak maguk után a fizikaikra jellemző fehér réteget. Mivel ezek a fajta fényvédők beszívódnak a bőrbe, ezért sportoláskor, kiránduláskor, strandoláskor sem izzadjuk-fürödjük le magunkról őket (persze ettől még újra kell kenni a kémiai fényvédőt is időnként, mert több órás napsütés hatására tönkremennek a kémiai fényvédő összetevők), de ez egyben a hátrányuk is, ugyanis van, akinek a bőre vagy a szeme nem tolerálja a kémiai szűrőket, ezért érzékeny bőr-és szem, valamint pici babák esetén inkább a fizikai szűrővel ellátott fényvédő mellett érdemes letenni a voksot.

Kiss My Face Sun Spray Lotion Broad Spectrum SPF30 kémiai szűrők mellett fizikait is tartalmaz: az avobenzone az UVA I-II sugarak, az octinoxate az UVB sugarzás nyújt erős védelmet, a cink oxid pedig az UVA és UVB sugarakat egyaránt blokkolja és a stabilitása is megfelelő. A vélemények alapján nagyon könnyed az állaga, pillanatok alatt beszívódik és nem hagy maga után zsíros fényt, ezért a zsírosabb bőrűek számára is ideális választás, ráadásul az ár érték aránya is kifogástalan (kb. 4000 Ft-ba kerül 414 ml).

A Paula's Choice Resist Youth-Extending Daily Fluid SPF50 folyékony, vízszerű állaga nagyon kellemes használatot biztosít. Az fényvédelemről ezesetben 4 összetevő gondoskodik: az avobenzone az UVA I-II sugaraktól, az octinoxate és octisalate az pedig UVB sugarzástól óv, ezt a három erős védelmet nyújtó, viszont nem túl stabil összetevőt pedig az UVB-és rövid UVA védelmet is biztosító octocrylene segít megvédeni a lebomlástól. Mivel Pauláról beszélünk, az INCI többi része is kifogástalan, telis-tele antioxidáns- és gyulladáscsökkentő hatóanyagokkal.

A Uriage Bariésun Illatmentes Arckrém SPF50+ egy nagyon biztonságos kémiai szűrőket tartalmazó fényvédő: az UVA sugarakat blokkoló avobenzone és az UVB sugaraktól védő Ethylhexyl Triazone mellett találhatunk benne nagy stabilitású Tinosorb M-et is, ami az UVB- és UVA-sugarak ellen egyaránt véd, és nem szívódik be jelentősen a bőrbe.

La Roche-Posay Anthelios XL Mattító Hatású Gél-Krém SPF30+ azon kevés La-Roche fényvédők közé tartozik, melybe nem tettek alkoholt, sőt illatanyagot se. A termék 7 féle fényvédő összetevőt tartalmaz, többek közt van benne ún. Tinosorb S. és Mexoryl XL, melyek annak a néhány kémiai szűrőnek egyikei, melyek széleskörű védelmet biztosítanak, és azon túl, hogy nagyon jó UV-blokkoló összetevőnek tartják őket, az egészségügyi kockázatuk is viszonylag alacsony. A fényvédőre érkezett vélemény szerint ez a fényvédő nagyon jól mattít és hamar beszívódik a bőrbe.

A La-Roche és az Uriage fényvédőjéhez hasonlóan a Bioderma Photoderm Spot 50+ is tartalmaz hibrid (UVA és UVB sugárzások ellen egyaránt védő) fényvédő összetevőt, egész konkrétan az Uriegenál már említett Tinosorb M-et és a La-Rocheban is fellelhető Tinosorb S.-t. A fényvédő további különlegessége, hogy tettek bele édesgyökér kivonatot is, aminek remek bőrvilágosító (pigmentfoltok elleni) hatása van. A vélemények alapján szuperkönnyed termék, és jól megfér a sminkkel is. 


Fényvédelem témában ajánlom még Nektek a korábbi fényvédelemmel kapcsolatos posztjainkat is: olvashattok többek közt arról, hogy milyen szempontok alapján érdemes kiválasztani a tökéletes fényvédőt, az mennyire véd majd a naptól.

Ti milyen fényvédőt használtok arcra?

47 megjegyzés:

  1. Én az Etude House All Proof 50 faktoros fizikai fényvédőjét használom, nincs benne alkohol, (sajnos illatanyag az inci végén igen). Picit ragacsos és nehezen kezelhető, de szeretem, így első darabnak elmegy.


    Kérdés, ne nézzetek hülyének: sokszor a fényvédő felett nekem smink van, ha az tart egész nap, akkor a fényvédő is tart alatta nem? Csak mert újrakenés ide vagy oda, a smink tetejére mégsem kenheted újra a fényvédőt.

    VálaszTörlés
  2. Köszi a posztot!
    Én most a sprayket vadászom (mármint a permetszerűeket), mert nem szeretek kenegetni. Találtam egy nagyon jót, Biovanne Sun 50+ faktoros, Body Spray Sport néven fut. Vízálló, parabénmentes, áttetsző, illata se nagyon van. Kicsit fénylik, de puhítja a bőrt.
    Én imádom, mert csak előkapom, felfújom és már védve is vagyok. 100 ml, 2000 forint körül van, Auchanban találtam. A Nivea spray 30 faktoros, 200 ml és asszem 3500 forint.
    Hawaiian Tropicból sajnos itthon kevés a felhozatal, pedig annyira örülnék azoknak a sprayknek. (Tavaly egyik rokonom hozott Amerikából, isteni volt, tipikus kókuszos illat.)


    Ez minden álmom:D 80 faktoros, az én albínó bőrömre csodás lenne :D

    VálaszTörlés
  3. jaj de jó kis cikk! ezek közül mindegyik kívánságlistás (volt) nálam, mintákat is próbálgattam, de végül "vakon" megrendeltem a kiss my face-t, mert ár-érték arányban ezt tartottam a legjobbnak a jelöltek közül. már egy hónapja használom, alig vártam, hogy megérkezzen amerikából. nagyooon jó! bár sajni nekem hagy egy kis zsíros fényt, de tényleg csak lájtosan, púderrel korrigálható, és egyáltalán nem irritálja a szememet. ennek örülök a leges-legjobban, mert gyakran tapasztaltam irritációt, és persze az illatanyag és alkohol hiányáért is taps jár. ráadásul szépek az összetevői, és tényleg nagyon-nagyon olcsó. biztos, hogy ki fogom próbálni a többit, amit még kinéztem és te is felsoroltál a cikkben, mert mindig hajt a kíváncsiság, de ha nem jönnek be, nálam marad a kisszmájfész. annyira jó érzés, hogy legalább egy 99%-ig tökéletes fényvédőt sikerült találnom. : ) azért remélem, hamarosan lesz a paulánál is egy jó kis nyárváró fényvédő ákció. : )

    VálaszTörlés
  4. (ahh, de pontatlan vagyok, a kiss my face sun spray lotion broad spectrum spf30-o van, zsíros bőrre is tudom ajánlani.)

    VálaszTörlés
  5. Jókor jött ez a cikk, legalábbis ahhoz, hogy elbizonytalanítson..(-:
    Az Avéne egyik fényvédőjét néztem ki, épp a napokban akartam megrendelni. Van valakinek tapasztalata vele? Babát várok, ezért most nagyon megválogatom, hogy mit használjak, de ezt jónak találtam a kutakodás során...

    VálaszTörlés
  6. Szia Mea! Hát attól függ... Ha fizikai, azt is le tudod törölni / kopik a sminkkel együtt nap közben, ha meg kémiai, akkor napfény hatására idővel tönkremegy a hatásuk. Mondjuk én ettől függetlenül egy sima hétköznapon nem kenem újra, csak ha huzamosabb ideig kell napon lennem.
    Amúgy szerintem a spray kiszerelésű fényvédőpermet lehet megoldás, ha sminket használsz, a koreaiaknál van már csomóféle :)

    VálaszTörlés
  7. Vicces, de én is most ilyesmikre vágyódom, bár valószínűleg valamelyik koreai csoda mellett fogok kikötni, már persze ha találok megfelelőt... :)

    VálaszTörlés
  8. http://kremmania.hu/kremek/avene-fenyvedo-krem-spf-50-mineral-erzekeny-intolerans-borre
    Ezt. (Köszönöm!)

    VálaszTörlés
  9. most nézem ebayen, elég sok van, bár nem a legolcsóbbak. De hát koreai minőség:)

    VálaszTörlés
  10. Szerintem ez jó lehet, mivel terhes anyukáknak nem javasolják a kémiai szűrők használatát, ebben meg csak titánium dioxid van, ami fizikai. Ja meg ugye illat- és alkoholmentes, szóval amen! :)

    VálaszTörlés
  11. Én is eléggé szemezgetek most ezzel a Kiss My Face fényvédővel amúgy, örülök, hogy neked is bejött! :)

    VálaszTörlés
  12. Köszi a segítséget, nekem még nagyon nem megy az összetevők böngészése...

    VálaszTörlés
  13. Olyan szomorú vagyok, mert eddig úgy éreztem, megvan a tökéletes fényvédő a Kiss My Face Sun Spray Lotion Broad Spectrum Spf30 formájában. Már kb. 2 hónapja használom, de néhány napja begyulladt tőle a szemem, szóval úgy tűnik, le kell cserélnem fizikaira.

    VálaszTörlés
  14. Biodermat és Cliniquet használok alapvetően de egy La Rochey Posey stift a táskámban van mindig. Nem fogalal nagy helyet és napközben bármikor újra tudom vele kenni a gyerekeket. Ők még nagyon utaljak ha bármi krém kerül az arcukra de reggel elviselik illetve ha kint vagyunk napközben még ennyi belefér. Egyébként én is használom ha kint vagyunk és gyorsan csak áthúzom az orrom és az arcom. Ez is illat- ás alkoholmentes.

    http://kremmania.hu/kremek/la-roche-posay-anthelois-xl-50-spf-stick

    VálaszTörlés
  15. Biodermát családi szinten használjuk. De most kaptam Uriage napozó krémeket is, úgyhogy idén azok is tesztelve lesznek :)

    VálaszTörlés
  16. Nagyon szuper válogatás! :-) Mind kifogástalan összetevőlistás, ha tudod az igényeidet és a bőrtípusodat, nagy segítség ez a cikk, igazi kincs vagy a KM olvasóknak. :-)
    Én sokat próbáltam a fentiek közül. A Photoderm mineral most a fényvédőm, tényleg jó, bár először kékes maszkot hagy rajtad, ami para. :D Az most tesztelés alatt áll, majd írok róla véleményt.
    Az Uriage fizikai fényvédőjét nagyon szeretem, igazából hidratál is. Egyedül azt nem szeretem, hogy ha nem dolgozom el tényleg jól, akkor itt-ott fehér marad, de ha erre figyelek, akkor az is stimmel. Nehéznek tűnik, de mégsem az szerintem, a kb. normál bőröm nagyon szereti.
    A Clinique Even Bettert a Cliniqueben próbáltam, iszonyat, hogy átfényesedtem tőle, pedig tényleg nincs zsíros bőröm, ameddig nincs meleg, az Uriage hiába sokkal nehezebb, azzal nem volt ilyen gondom.
    A PC is jó, de az ára miatt nem vettem még meg teljes méretben.
    A kémiaik közül a Kiss My Facet próbáltam, minden igaz, amit elmondtál. Annyival kiegészíteném, hogy pasikompatibilis. Bár illatmentes, van egy kis gyógynövényes illata, ami az én pasimnak kifejezetten bejön, és azért is szereti, mert szuperkönnyű.
    A Bioderma Spotot is használtam. Azért az annyira szerintem nem könnyed, olyan közepesnek mondanám, nyáron, amikor zsíros a bőröm, nekem nagyon csillog tőle a fejem, picit soknak érzem. Viszont ez az, amivel tengerparton és tűző napon is biztonságban éreztem magamat, hófehéren tartott és nem okoz aknét sem. De én inkább normál, száraz bőrre ajánlanám. (Az én bőröm idén télen normál-száraz között mozgott, de nyáron a melegben nagyon zsíros tud lenni.)

    VálaszTörlés
  17. Én pont a héten vettem ilyen Avéne-t, valóban rózsaszínes-fehéres, ez a réteg nem is tűnik el teljesen. Sminkelni lehetetlen rá, de ha csak a napvédelem a lényeg, akkor jó lehet.

    VálaszTörlés
  18. Én a Ziaja Sensitive nyugtató nappali arckrémjét használom, 20-as faktorú. Nem tudom elég e ez, mellette a CC-m és a primerem is tartalmaz fényvédőt. Sose szokott leégni az arcom, nincs különösebb bőrproblémám. Szerintetek konkrét fényvédő is kellene, vagy ez az összetett ápolás elég?

    VálaszTörlés
  19. Ha mennyiségben eleget teszel a fényvédőből, akkor akár jó is lehet. A gond az, hogy ennyit senki sem használ el. Ebből a cikkből nagyon jól meg lehet érteni, olvasd el. :) http://blog.kremmania.hu/2012/04/mennyire-ved-fenyvedod-valojaban.html

    VálaszTörlés
  20. Wishes, komolyan mondom, nem vágom, mi ez a fényvédőpermet. :-D Felvilágosítanál? :-) Tényleg jó akkor is, ha smink fölé fújod?

    VálaszTörlés
  21. 2 éve nyáron a Bioderma Photoderm AKN Mat-ját használtam.Nagyon utáltam, mert nem mattított egy kicsit sem, zsíros volt tőle egész nap a homlokom, bármennyi púdert el tudott volna nyelni.
    Tavaly viszont megvettem a Vichy mattítós fényvédőjét és szerelem lett első használatra!
    Kicsit nehezen szívódott be, de 5-10 perc után csak egy kis púder és délutánig le volt a gond.
    Most januárban pedig megrendeltem Paulát és egyből kiütötte Vichy barátomat.Kb.1 hónapja használom napi rendszerességgel és imádom.Könnyen beszívódik, egységesít, mattít.
    Egy kicsit csábít a Clinique City Blockja, de félek, hogy az nem lesz ilyen jó a mattításban.
    A gyerekekre évek óta a DM-es Sundance Kids-et használom.Az Alverdét nem tudják magukon elviselni.(én sem)

    VálaszTörlés
  22. Köszi Mstindigo, el fogom olvasni! :)

    VálaszTörlés
  23. jaj ne. : ( tuti, hogy attól gyulladt be?

    VálaszTörlés
  24. Ma reggel azzal a gondolattal ébredtem, hogy megkérdezem, lehet-e sminkelni rá. De ha nem, akkor tovább kell keresgélnem, smink nélkül nem élet az élet.. Újraolvasom wishes írását.

    VálaszTörlés
  25. Elég valószínűnek látszik, hogy igen, mert az utóbbi napokban csak ez a fényvédő volt az arcomon. (Nem sminkeltem mostanában egyáltalán, új terméket sem próbáltam.) Az egyik délután kezdte iszonyatosan csípni a jobb szememet valami, miután egy kicsit megdörzsöltem. Másnapra be is gyulladt. Csak arra tudok tippelni, hogy a fényvédő a hibás, sajnos.

    VálaszTörlés
  26. Köszi Ildi! :) Én is gondolkodom nagyon a Photoderm Mineralon, de a PC színezettje annyira-annyira jó minden szempontból, hogy egyenlőre nem nagyon tűnik úgy, hogy nem azt veszem újra... Mondjuk most anyukám révén a kezembe került az Bioderma Photoderm Max Aquafluide (http://kremmania.hu/kremek/bioderma-photoderm-max-aquafluide-spf50), és annyira észrevehetetlen és kényelmes volt a bőrömön, hogy nagyon elgondolkodtam rajta, szóval fel is vettem wishlistre. Jó, nem fizikai, de nincs benne semmi kirívó randaság, meg hasonlít az INCIje kicsit a Bio Spotra, legalábbis a szűrők tökugyanazok benne.

    VálaszTörlés
  27. Kíváncsi leszek a véleményedre! :)

    VálaszTörlés
  28. Ááá, még nem tudok róluk semmit, csak hogy vannak, tavaly bukkantam rájuk íbéjországban! :D

    http://www.ebay.com/itm/Etude-House-Sunprise-Face-Body-Sun-Spray-120ml-/151643410941?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item234ea6d1fd



    Jó lenne azért látni egy INCIt hozzá, de a ötlet isteni!

    VálaszTörlés
  29. A fényvédő az a termék amin egyszerűen nem vagyok hajlandó spórolni. Évek óta pigmentfoltosodással küszködöm, így nincs kompromisszum: csakis a legjobbat, ami maximálisan véd, szép összetvőjű ès lehet rá sminkelni.Paula Beautypediája ebben a segítőm az ő BEST minősítèse alapján találtam tavaly az Estee Lauder Daywear 50+-os antioxidáns termèkèt, ez kémiai: stabilizált avobenzone + oxybenzone-al. Normál, kevert bőrre nagyon jó, zsírosra nem ajánlom, mert lehelletnyit fénylik.
    Sajnos ő nagyon drága, 10 ezer felett van a 30 ml :(

    A másik kedvencem a Clinique Super City Block-ja ami 40+-os de sajnos itthon nem kapható, a Strawberrynet lehet időnkènt kifogni. Ez fizikai: titánium-dioxid ès cink oxid keverék, hagy egy minimális fehér réteget a bőrön, sminkelni is remekül lehet rá.

    A postban felsoroltakból használtam a Clinique Dark spotját, illetve a Bioderma Spotját, az utóbbi tinosorb-os tehát hibrid.Elégedett voltam mindkettővel, mègsem veszem újra őket.
    Hogy miért?
    Mert van ezeknél is jobb csak itthon ugye a fele sem kapható: Replenix, Peter Thomas Roth stb.

    Nagyon szimpatikus az új Bioderma Aquafluide amit Wish pár napja vèlemènyezett, ês piszkosul jó a La Roche-Posay új 50+-os vízálló szinezett BB-je.
    Ezt meg is vettem ès nagyon szuper, de a világos bőrömhöz sötèt, màr fel is tettem zsibire.

    Nagyon erős napsütèsben az Avène fizikaija is kiválló, de erre lehetetlen sminkelni, tehát azt csak nyaraláskor gésamaszkként használom és pont lesz@rom ha hülyènek nèznek miatta. :)

    Ha találok valami újabb nagyon jó terméket, majd referálok.

    VálaszTörlés
  30. Nekem elsősorban a hidrid fényvédők válnak be. A csak fizikai fényvédőt tartalmazó naptejeket számomra képtelenség szépen viselni.
    Észrevettem, hogy az utóbbi időben a Tinosorb M és a Tinosorb S fényvédőt egyre több (nem patikai) márka is használja. A korábbi években csak a Bioderma, LRP vagy Avéne termékekben volt jelen. Számomra picit kérdőjelessé vált az előbbi termékek egyeduralma, hiszen egyre több sajátmárkás és egyéb drogériai termékek is a fenti hibrid fényvédőket tartalmazza, sokszor fél vagy harmad áron.
    Ezért is nagyszerű a hatóanyagra kereső funkció itt az oldalon. :)

    VálaszTörlés
  31. Meg valószínűleg kémiai fényvédős. Nagyon sajnálom, hogy én arra allergiás lettem, azért így nehezebb az élet. :-( De mindegy, ez van, fényvédő az must have, inkább, mint hogy ráncos-foltos nyanya legyek. ;-)

    VálaszTörlés
  32. Sziasztok,


    Az lenne a kérdésem hogy hogyan tudom megállapítani egy fényvédőről hogy kémiai vagy fizikai? Mert nekem a kémiai fényvédők váltak be leginkább. Az INCI-ben van a megoldás? :)
    Előre is köszönöm!! :)

    VálaszTörlés
  33. Szia timics! Egyszerűen, mivel csak 2 féle fizikai fényvédő összetevő létezik, az összes többi kémiai! :) A fizikaikat titanium dioxide és a zinc oxide néven találod meg az összetevőlistában.

    VálaszTörlés
  34. Arcra abszolút bevált a Paula's Choice Resist Super Light....spf30, ugyan alá kell hidratálnom, de még így is ez a legjobb, teljesen felszívódik, lehet rá sminkelni, nem irritál. Nem szeretnék váltani, nem is kísérletezek mással ( rengetegféle fényvédőt próbáltam már drogériásoktól a drágákig, de egy sem jött be még csak megközelítően annyira sem mint ez a PC), olyan éghajlatra a közeljövőben nem megyek ahol spf30-nál magasabb védelem kellene. De múlt héten kaptam anyukámtól egy újfajta LRP Anthélios spf50 arcra valót, nem tudom belinkelni mert olyan új hogy sehol sincs még fent, bemutató termékként kapta ő is LRP rendezvényen, ez a termék azt ígéri hogy gyorsan beszívódik és nem hagy nyomot, hát ha esetleg elfogy a PC a nyár folyamán akkor lehet adok neki is egy esélyt. Testre most akartam megrendelni iHerbről a Kiss My Face spf30 spray-t, de out of stock. :-( Ha nem lesz belőle hamarosan akkor nem tudom, mit fogunk testre kenni, ezt már tavaly nyár végén kinéztem, hogy idén ezt fogjuk használni, egyelőre reménykedem hogy hamarosan lesz belőle raktáron nekik.
    Termékmintában próbáltam a kémiai fényvédős PC spf50-es fluidot, az is nagyon jónak tűnik, tényleg fluid állagú, nagyon folyós, ezáltal jól eloszlatható, szépen beszívódik, szerintem kombinált és zsíros bőrűek szeretni fogják.

    VálaszTörlés
  35. Szerintem a minőségi hazai cégek is megérdemelnék, hogy bekerüljenek a felsorolásba pl. a Biola, Panarom, esetleg Ilcsi.

    VálaszTörlés
  36. Én közben eldöntöttem, hogy a cikkben is említett Biodermát fogom megvenni, ha az Avéne nem engedi, hogy sminkeljek.

    VálaszTörlés
  37. Tímea Császár2015. április 20. 14:07

    Nekem két évig volt avene 50 faktoros arcra, szuper összetevők, csak egész picit fénylett, viszont fehéres réteget hagyott. Nem vészesen fehéret, de azért küzdeni kellett ellene. Most Uriage Bariésunt vettem, illatmenteset (benne van a blogposztban is), abban csak kémiai fényvédő van,így nem is hagy fehér nyomot a bőrön, egyáltalán nem fénylik, szuperül lehet rá sminkelni.

    VálaszTörlés
  38. Ok, rendben!
    Ezt a kritériumot nem figyeltem. http://www.adriennefellerwebshop.hu/termek/sunsol-bronz-napolaj
    Az illóolajok egyébként nem az illat miatt szerepelnek sokszor a natúrkozmetikumokban, hanem a bőrregeneráló, hámosító, antioxidáns és/vagy konzevráló hatásuk miatt. Ettől persze okozhat érzékenységet, bár ez elég ritka.


    2015. április 20. 13:52 Disqus írta, :

    VálaszTörlés
  39. A Rejuvi színezett napvédőt használom, ami fizikai fényvédős, Zinc Oxid és Titanium Dioxide van benne. A napokban álmosan könyököltem, és ahol az arcomhoz értem, ott egy foltban lepirultam a délutáni séta során. :D
    Idén se megyek napra többet. :D

    VálaszTörlés
  40. De le vagyok maradva...
    Még mindig csak Paulától rendelgetek mintákat és nem sminkelős napokon azokkal védekezem. Ha sminkelős nap van, akkor EL Antiox. BB krém. Kémiai fényvédős, de nem bántja az arcomat. A szememet kikerülöm, mert az a rész nem viseli el a fényvédőket. Igazából a fizikait sem, mert mindig belekenem valahogy a nap során és irritálja. Tudtok olyan korrektorról, amiben van fényvédő? Vajon ha csak korrektor van a szemem körül, akkor az véd valamit? Ez talán hülye kérdés, de ha nem tudok szemem köré mást kenni, akkor mi van?

    VálaszTörlés
  41. Na, jól elfelejtettem Neked válaszolni, pedig akartam! A megoldás a napszemüveg! :) Hunyorgás és a káros sugarak ellen is véd (arra azért figyelj hogy lehetőleg polarizált legyen), és még jól is néz ki, szóval az egyik legjobb amit az ügy érdekében tehetsz ;)

    VálaszTörlés
  42. No problemo :)
    Igen, már kinéztem egyet, csak még nincs meg a teljes összeg, de sietek a beszerzéssel, mert nyakunkon a nyár.
    Aztán a napokban láttam, hogy az EL Double Wear Stay in place korrektora fényvédős, de nem túl jók az értékelései. Legtöbben a ráncokba becsülülőnek tartják. Boltban próbálva még kézen is nagyon száraz a végeredmény, szóval asszem kilőve. Marad a napszemcsi.

    VálaszTörlés
  43. Hülye kérdés, de naptejet arcra nem lehet kenni?

    VálaszTörlés
  44. De jó, hogy írod, akkor nem csak az én szemem rossz! :) Nálam is kikerült a körből.

    VálaszTörlés
  45. Szerintem lehet, de nem túl kényelmes.

    VálaszTörlés